Fokhagyma: orvosság is, de káros hatásai is lehetnek

Szerző: Szimpatika
Forrás: https://impulsermagazin.com
Számos pozitív tulajdonsága ellenére a fokhagymának olyan mellékhatásai is lehetnek, amelyek miatt a szervezet számára méregnek minősül. Mire legyünk figyelemmel, ha úgy döntünk, hogy fokozottabb mennyiségben fogunk fokhagymát fogyasztani? Mikor nem ajánlott egyáltalán, inkább kerülendő? És mennyi fokhagyma fogyasztása tekinthető a szervezet számára elfogadhatónak?

A fokhagyma fogyasztásának mellékhatásai

Sajnos a fokhagymafogyasztáson alapuló kúráknak számos kellemetlen mellékhatása lehet. Ilyenek pl. a bélirritáció, a hányinger, a hányás vagy a hasmenés.

Mely gyógyszerek hatását befolyásolhatja a fokhagyma?

A fokhagymakúra alatt ajánlott kerülni az aszpirint és az ibuprofent, ellenkező esetben komoly mellékhatások léphetnek fel. Azoknak sem ajánlott a fokhagyma fogyasztása, akik magas vérnyomásra szednek gyógyszert, mert a fokhagyma a gyógyszerrel kölcsönhatásba lépve komplikációt okozhat és negatív hatást gyakorolhat az egészségre.

Mennyi fokhagymát fogyaszthatunk naponta?

Naponta több mint 10 gerezd fokhagyma elfogyasztása már mérgező hatású lehet. Felléphetnek májpanaszok, illetve kiváltódhat allergiás reakció is. Szoptató anya ne egyen fokhagymát, mert hatóanyagai az anyatejen keresztül a csecsemő szervezetébe jutva kólikát okoznak!


forrás: https://impulsermagazin.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!