„Vigyázunk Rád” – új mobilalkalmazás nőknek

Szerző: Szimpatika
„Vigyázunk Rád” néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott, átfogó, daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal és biztosítási tanácsokkal.

Egyre többen halnak meg daganatos megbetegedésben

Magyarország listavezető az Európai Unióban a rákhalálozási statisztikák terén. Nálunk még az Unió átlagához képest is siralmas a helyzet, ami azt jelenti, hogy egy, a hazánkéhoz hasonló daganatos kockázati értékkel jellemezhető EU-országhoz képest itt tízszer annyian halnak meg rákos megbetegedés következtében.

A daganatos betegségek okozta halálozás emelkedése már a fiatal felnőtt korosztályokban is szembetűnő, és 64 év alatt minden korosztályt érint! A daganatos betegség kialakulásában szerepet játszik a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a stressz, az alkoholfogyasztás és a dohányzás.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a diagnosztikai technika fejlődésével napjainkban több daganatos megbetegedésre derül fény, mint a korábbi évtizedekben, és sok esetben a korai fázisban, amikor a betegség még gyógyítható. A daganatos megbetegedések számának növekedésében tehát közvetve a technológia fejlődése is szerepet játszik. A diagnosztikának – természetesen az egészséges életmód mellett – így meghatározó szerepe van a rákmegelőzésben: a daganatos megbetegedések minden típusa annál sikeresebben kezelhető, minél korábbi stádiumban fedezik fel.

Növekszik a magánfinanszírozású szűrések aránya

Legjobban a daganatos és a mozgásszervi betegségek kialakulásától tartunk, és egyre többen és egyre gyakrabban járunk rákszűrése: a nőgyógyászati és bőrdaganatszűrések egyötöde magánfinanszírozású – derül ki a Szinapszis Kft. által végzett friss lakossági kutatásból, melyet a cég az AIG biztosító együttműködésével készített, több mint 6 ezer fő megkérdezésével.

A felmérésből kiderül: minden második válaszadó járt 3 éven belül rákszűrésen, további 15 százalékuk ennél régebben vett részt valamilyen vizsgálaton, közel 40 százalékuk viszont nem fordult meg orvosi rendelőben ilyen céllal a közelmúltban. Az esetek többségében (61 százalék) a beteg kezdeményezte a vizsgálatot, és a kitöltők közül legtöbben mellrák- (35 százalék) és méhnyakrákszűréseken (33 százalék) vettek részt. Viszonylag magas még a tüdő- (20 százalék), bőr- (14 százalék) és petefészekrák-vizsgálatot (13 százalék) igénybe vevők aránya.

A szűrések jellemzően államilag finanszírozott vizsgálatok voltak, azonban a mell- és tüdőrák kivételével a többi vizsgálati területen, változó mértékben ugyan, de magas a magánfinanszírozású kezdeményezések aránya is (a nőgyógyászati és bőrdaganatszűrések esetében a legmagasabb, közel 20 százalék).

Új alkalmazás – nőknek, akik vigyáznak magukra

A „Vigyázunk Rád”-alkalmazást elsősorban nőknek ajánljuk. Olyan hölgyeknek, aki szeretnék sokáig megőrizni egészségüket. Ha valaki egészségtudatosan él (rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, odafigyel életmódjára), ezzel sokat tesz a hosszú, boldog, egészséges életért. Az applikáció ehhez nyújt segítséget betegségleírásokkal, a különböző életkorokban jellemző rizikófaktorok ismertetésével, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel – mindehhez egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen, ízléses, nőies dizájn ad keretet.

Az alkalmazás iOS- és Android-alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre is ingyenesen letölthető.

A „Vigyázunk Rád”-alkalmazás főszponzora

AIG Biztosító

„A «Vigyázunk Rád» hiánypótló alkalmazás a figyelemfelhívás és a megelőzés területén. Az AIG Biztosító világszerte kiemelt figyelmet fordít saját eszközei révén a nők egészségére, biztonságára.

2010 óta elérhető a speciálisan rosszindulatú daganatos megbetegedésre vonatkozó «Orchidea» elnevezésű biztosításunk. Szerencsére egyre többen látják, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek megelőzhetők, de ha be is következik a baj, legalább anyagilag érdemes bebiztosítani magunkat és családunkat.”

/Kovács Gyula, AIG Biztosító, Lakossági direkt marketingvezető/

A „Vigyázunk Rád”-alkalmazás támogatói

Magyar Rákellenes Liga

„A rákbetegségek egyharmada megelőzhető lenne megfelelő életmóddal!

És egy másik harmada gyógyítható lenne, ha részt vennénk szűrővizsgálatokon, és időben felfedeznék a betegséget!

Tegyük hát meg, ami rajtunk múlik… Ebben segít ez a program.”

/Magyar Rákellenes Liga/

Avon

„Nagyon örülünk annak, hogy megvalósulhatott ez a kezdeményezés, hiszen az Avon évtizedek óta élharcosa a mellrák elleni küzdelemnek. Reméljük, hogy az alkalmazás segítségével a nők egészségesebb és teljesebb életet élhetnek.”


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!