Apaszemmel: várjuk az ikreket

2013. 08. 02.
Szerző: Küttel Dávid
Valóban: a hat gyerek közül valakivel mindig történik valami. És az élet persze úgy hozza, hogy az igazán „nagy” balesetek javarészt akkor történnek, amikor nem vagyok otthon. Nyáron ez azért szembetűnő, mert egyrészt több a vidéki koncertem, másrészt nincs iskola, és így az otthon töltött napokat Györgyinek kell megtöltenie programokkal.

Szerencsére még jócskán tart a nyár, de már sok közös program van a hátunk mögött. A legbulisabb hétvégék azért mindig azok, amikor a testvéreimmel és anyukámékkal közösen töltünk pár napot a balatoni kis házunkban. Ez így önmagában még nem izgalmas, sőt, remélem, sok család tesz így a világon – de hogy értsék, miről van szó, mellékelek egy rövid leltárt:

– Szüleim, de a gyerekeknek csak nagyi és papa (2 fő).

– Kisebbik húgoméknál várják a második babát (3,5 fő).

– Réka húgomnál pedig előző nyáron jöttek meg az ikrek, a már meglévő Samu és Villő mellé (6 fő).

– Nálunk pedig idén nem született új baba, így maradtunk ketten, plusz a 6 gyerek (8 fő).

Közös főzések, horgászás a papával, bicajozás, mindennap focimeccsek, de a legnagyobb sikere mindig anyukámnak van, amikor megsüti a 100 palacsintát az unokáknak. Az idei nyár főszereplői számomra az ikrek, hiszen ilyet még nem láttam... Tényleg ketten háromfelé másznak, egyszerre sírnak, egyszerre éhesek, és bár edzett szülők vagyunk, számomra mégis hihetetlen, amit két pici gyerek érkezése jelent egy családban. Persze, a mi Rékánk egyfolytában segíteni szeretne: főz nekik, megeteti őket, és ha sírnak, akkor szívesen megvigasztalja a babákat. Szerinte ő már nagylány, a picik pedig a kisbabák, ezért akár nyugodtan rábízhatnánk őket... Szóval, minden tiszteletem az ikres anyukáké és apukáké! Hiszen hozzánk rendszeresen jönnek a gyermekeink barátai, és az már valóban nem számít, hogy hat, hét vagy nyolc gyerekre főz az ember, de amikor egy korosztályból van egyszerre több, az teljesen más – pláne, ha „nonstop”!

Én úgy érzem, bevállalós apuka vagyok, de amikor Györgyi kitalálta, hogy mi fogunk vigyázni az ikrekre, akkor azért kicsit megijedtem. Persze, a gyerekek egyből megnyugtattak, hogy majd ők segítenek! És megértem, hiszen Dávidnál és még Bencénél is nemegyszer felmerül, hogy nekik miért nem lesz több testvérük... Ilyenkor megnyugtatjuk őket, hogy azért így is elegen vannak, de most legalább két napig újra lesz kisbaba a családban, és egyből kettő!

A részletekről, ígérem, olvashatnak majd!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!