A mióma gyógyítása házilag

Szerző: Szimpatika
Forrás: gyorgytea.hu/
A mióma izomból és rostos szövetből képződő jóindulatú daganat a méh falán. Kialakulásának pontos háttere egyelőre ismeretlen az orvostudomány számára. A kezelése hormonokkal vagy műtéti eltávolítással történik. Mivel a fogamzóképes korban lévő nőket érinti leginkább, és a menopauza után nem jelentkezik, illetve a meglévő mióma ilyenkor akár el is tűnhet, kialakulását egyelőre az ösztrogén nevű tüszőhormon túlműködésével magyarázzák, a hormonális kezelést pedig ennek a csökkentésével végzik.

A növényi ösztrogén, amely sok táplálékban (szója, lenmag, alma, répa) és néhány gyógynövényben (cickafark, zsálya, körömvirág, fehér árvacsalán) is megtalálható, nem ugyanúgy működik, mint a szervezet által termelt hormon. A tudományos magyarázatot mellőzve, röviden az a lényeg, hogy a növényi ösztrogén egyaránt működhet az ösztrogén túltermelése és alultermelése esetén. Utóbbi esetben elfoglalja az ösztrogén helyét a receptorokban, mintegy „csatát vív” vele a szabad helyért, így az nem tud bejutni a sejtekbe és a hatása csökken. Olyannyira igaz ez, hogy a fitoösztrogén tartalmú növényeket antiösztrogén növényeknek is nevezik.

A gyógynövények tehát nem hozzáadnak vagy elvesznek valamit a szervezetből, hanem szabályozzák annak működését: ahol túltermelés van, visszavesznek belőle, ahol pedig nem elegendő a termelés, ott ösztönzik azt. Így működik ez a fitoösztrogén tartalmú növényeknél is.

Kezelés

Tiszítókúrával kell kezdeni, 4 héten keresztül. Utána felváltva, egyenként vagy egymással keverve kell inni a fent említett gyógyteákat, naponta egy csészével, étkezések között, az orvos utasításait is betartva.

A ricinusolajjal való kezelés is hatásosnak bizonyult: ehhez hetente háromszor, naponta egy órán keresztül kell egy olajjal átitatott textillel a hasat borogatni.

Étkezéssel nagyon sokat lehet segíteni a miómán. Sok rostot és kevés állati zsíradékot kell fogyasztani, ez már néhány héten belül 36%-kal csökkenti a vérben az ösztrogén szintjét.

Érdemes tudni, hogy a növényi ösztrogén jó hatása a mellrák megelőzésére és a változó kori hormonhiányra is tudományosan bizonyított tény.


forrás:https://gyorgytea.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!