Házi módszerek narancsbőr ellen

Szerző: Szimpatika
Ha a legtöbb nőhöz hasonlóan mi is cellulittól szenvedünk, néhány otthon alkalmazható módszerrel jelentősen javíthatjuk a bőrképünket. Ne feledjük azonban, hogy az eredményhez sok türelemre és kitartásra lesz szükségünk.

A legtöbb nő küzd a csúnya horpadásokkal a combján és fenekén. Természetesen a cellulit hangsúlyosabb, ha kissé többet nyomunk a mérlegen, de a karcsú, sportos nők is érintettek. A cellulitot a népnyelv narancsbőrnek is nevezi, mivel a narancs felületi struktúrája nagyon hasonlít a cellulitos bőrre. A cellulit a cellulitisszel ellentétben, amely egy gyulladásos betegség, tisztán kozmetikai probléma. A csúnya horpadások a bőr alatt azért jönnek létre, mert a nőknél a bőr alatti laza zsírszövetetet laza kötőszövet tartja. A növekvő életkorral megereszkedő kötőszövet miatt a bőr alatti zsírszövet láthatóvá válik. A férfiak alacsonyabb hányadú zsírszövettel rendelkeznek, és kötőszöveti rostjaik is más elrendezésűek. Életük során a nők 90%-ánál alakulnak ki a bőr alatt látható horpadások.

Ha cellulitben szenvedünk és tenni szeretnénk valamit a bőrképünkért, elsősorban fegyelemre és kitartásra van szükségünk. A legjobban úgy tudjuk kezelni a narancsbőrt, ha fokozzuk a bőrünk vérkeringését az érintett területeken. Az állóképességi sportágak is nagyon hasznosak – különösen az úszás segít, ha hadat akarunk üzenni a horpadásainknak.

A váltózuhany egy hatékony házi módszer cellulit ellen. A váltakozó vízhőmérséklet és a víz nyomása serkenti a vérkeringést, amitől javul a bőrképünk. A váltózuhanyt érdemes naponta alkalmazni.

A víz hatását még fokozhatjuk, ha a zuhanyt követően a lábunkat és a fenekünket egy luffa szivaccsal ledörzsöljük. Kezdjük a masszázst alulról, haladjunk felfelé, és a szivacsot enyhe nyomással és körkörös mozdulatokkal vezessük a bőrünkön.

A kávés-mézes pakolás is hatékony a cellulit ellen. Ehhez 6-10 evőkanál kávézaccot keverjünk el 3-4 evőkanál mézzel. Vigyük fel a maszkot az érintett bőrterületre, és hagyjuk kb. 5 percig hatni. A keveréket végül enyhén masszírozzuk be a bőrbe, majd az egészet öblítsük le alaposan meleg vízzel a zuhany alatt. A pakolás fokozza a vérkeringést, gyengéd bőrradír és feszesíti a bőrt. Hetente 1-2-szer alkalmazzuk.


Forrás: https://impulsermagazin.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!