Könyv az állatkísérletek ellen

Szerző: Szimpatika
Megjelent Richard Adams hiánypótló regénye, a Gazdátlanok. A kötetben két kutya sorsát követhetjük nyomon, akik egy kutató laboratóriumban kísérleti állatként éltek, és sikerül onnan megszökniük.

Amikor az ember felelőtlenül végez kísérleteket állatokon, ne csodálkozzon, ha a dolog kicsúszik az irányítása alól. Ez történik egy brit laboratóriumban, ahol szigorúan titkos biológiai kutatómunka folyik. Két kísérleti állatnak sikerül azonban megszöknie, és a szabadságvágytól vezérelve kóbor életbe kezd az északnyugat-angliai tóvidék gyönyörű tájain.

Idilljüknek ismét az emberek beavatkozása vet véget: mivel a kutya alapvetően húsevő, a környéken eltünedező birkák először a gazdákat riasztják, majd megjelenik a hatóság is, és híresztelni kezdi, hogy a szökevények egy veszélyes biológiai fegyvert hordoznak magukban. A két kutya tehát újra menekülőre fogja, és csupán egyetlen barátban bízhat: egy agyafúrt rókában, aki minden kelepcéből ismeri a kiutat. Az izgalmas hajsza ezzel elindul…

A többszörösen díjnyertes angol szerző világszerte ismertté vált könyveivel, melyek közül többet meg is filmesítettek. Történeteiben az állatszereplők szájába emberi szavakat ad, hogy így mondjon véleményt nemcsak róluk, de rólunk, emberekről is.

Ennek a megható, érzelmekkel és izgalmakkal teli regénynek a megjelenése alkalmából különleges ajánlattal szeretne élni a Booker.hu. Ha megvásárolják webáruházukban, a www.booker.hu-n a Gazdátlanokat, és a megrendelés megjegyzés rovatába beírják a nevüket, minden megvásárolt példány után 100 Ft-ot jóváírnak, így támogatva az állatvédelem, az állatokkal való törődés ügyét.

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!