Beszámoló a IV. Népegészségügyi Konferenciáról

Szerző: Szimpatika
2013. február 27-én tartotta Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának szakmai és koordinációs bizottsága a 2013-as évad hivatalos megnyitó rendezvényét és a soron következő IV. Népegészségügyi Konferenciáját. A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas közönséggel zajlott.

Az eseményen részt vettek az 52 programban szereplő szakmai és civil szervezetek vezetői, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet, az Országos Alapellátási Intézet, és a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetői és vezető tanácsadói.



Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság részéről Dr. Horváth Ildikó egészségpolitikai főosztályvezető levélben üdvözölte a Programot, és a IV. Népegészségügyi Konferenciához jó munkát és sok sikert kívánt. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a népegészségügyi mutatók javításával kapcsolatosan összehangoltan, széles civil támogatottsággal, a szakmák közti szoros együttműködéssel folyjon a munka. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság a 2013-as évet a „Népegészségügyi mozgósítás” jegyében kívánja képviselni. Meggyőződésük, hogy ehhez a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 is hatékonyan hozzájárul. 

A 150 fős szakmai konferencián ünnepélyesen kihirdették a 2013-as évadot, és a himnuszt követően több szakmai előadás kíséretében bemutatták az előző három évad 528 helyszínének eredményeit, tapasztalatait. A konferencián kidolgozták és elfogadták a 2013-es évad szakmai protokollját, kivitelezési tervét, és a hozzá kapcsolódó szakmai programok összekapcsolásának tervezetét.

Bemutatásra került a megújult, új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, a kamion előtti területen pedig az életmód sátrak, valamint a kibővített, látványos anatómiai bemutató, amelyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a Magyar Társadalom számára a 2013-as évadban. A szakmai programot – a fogadást megelőzően – Kovács Kati és Mága Zoltán exkluzív műsora zárta.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!