Tündérfiúk, ördögpasik

2013. 04. 03.
Szerző: Vág Bernadett
Volt egyszer, hol nem volt egy tündérlány meg egy tündérfiú. A tündérlány olyan nagyon szép volt, hogy szeme égkék, haja arany, nádszál teste meg a plasztikai sebészek rémálma. A tündérfiú is gyönyörű volt (bár e jelző kissé feminin): daliás, selyemhajú, őzszemű, sőt, még két kicsi gödröcskéje is volt a piros orcáján neki. (Megjegyzem, hogy emiatt igencsak utálták őket az emberek, mert az milyen már, hogy mázlista tündér létükre még brutál jól is néznek ki.)

Szóval szépek voltak és kedvesek, és egymásnak voltak teremtve. Össze is házasodtak, el is helyezkedtek: a tündérfiú génsebész lett, a tündérlány pedig szociális munkás, és jó sokat dolgoztak. De otthon is jól elvoltak, sose balhéztak, a tündérlány tűrhetően főzött, a tündérfiú gyakran elmosogatott, nem derogált neki génsebész létére.



És a tündérlány soha nem mondta este, hogy jaj, ne már, fáj a fejem, hanem szépen hagyta magát, hogy hamarabb túl legyen rajta. Hétvégéken a holdfényes vízpartra jártak kacagva kergetőzni, ahol csak szájtátva lehetett nézni a panorámát. Így éldegéltek.

Míg egy nap a tündérlány – miközben munkáját végezve, az éjszakában rekedt szociálisan rászorulók között bolyongott –, rátalált egy ördögfiúra. A fiú a parkban ült egy padon, és annyira be volt nyomva, mint a patent. Fekete inge kigombolva lengett a jeges szélben, így jól látszott menő tetkója az izmos mellkasán. A tündérlány fölé hajolt, hogy felébressze, de az csak horkolt, mint az örvös medve. Jött a mentő, a fiút bevitték, a lány pedig hazament – volna. De nem ment, a huncutja. Mert valami azt súgta neki, hogy ezt az ördögfiút alaposan meg kell mentenie.

Másnap reggel még mindig ott ült a kórházi ágya szélén. Az ördögfiú kinyitotta a szemét, a tündérlányra vigyorgott, és azt mondta: „Tuti, hogy megmurdáltam, és bizonyára a mennyországba kerültem, ha egy ilyen dögös tündérbuksza ül itt mellettem.” A tündérlány elvörösödött, picike ujját az ördögfi ajkára tette, hogy csitt, csak pihenjen, de az erre nyaldosni kezdte az ujját, és hamm, bekapta az egész tündérlányt, aztán még a nyakát is jól kiszívta sitty-sutty, mert igen megátalkodott egy ördögfiú volt.

A tündérlány úgy érezte, elveszett. A padló megmozdult alatta, mellkasa zihált, szíve kalapált, és hiába ment végre haza a tündérfiúhoz, aki finom reggelivel és a két kis gödröcskéjével várta, csakis az ördögfiúra tudott gondolni. Nem ülhetett veszteg, muszáj volt elmennie, hogy meglátogassa elaggott tündérnagyanyját az elfekvőben, legalábbis ezt hazudta a tündérfiúnak, életében először. Az ördögfiút most is a parkban találta a padon, mert azóta kiengedték a detoxból. A tündérlány felajánlotta, hogy intéz neki szociális segélyt, szociális szállást, és eldicsekedett, milyen kiterjedt a helyi szociális háló. De az ördögfiú erre csak jól bevonszolta a bozótba, és meglehetősen magáévá tette.

A tündérlány nem bírta tovább. Közölte a tündérfiúval, hogy van valakije, akinek csakis őrá van szüksége, mert szociálisan hátrányos helyzetű, és megkérte, költözzön ki a lakásból, úgysincs a nevén. És még aznap este beköltöztette helyére az ördögfiút.
Szenvedéssel, vad szenvedéllyel, szakításokkal és könnyes békülésekkel teli hónapok következtek, mert az ördögfiú rossz volt, nagyon rossz. Volt, hogy napokra eltűnt, a zsebében más nők telefonszámai gyülekeztek, az ingén rúzsfoltok sokasodtak, és ez még nem volt elég, de állása sem volt, és mosogatni sem volt hajlandó, soha.
De a tündérlány nem adta fel. Bevetette tündérsége minden furfangját, hogy jófiút faragjon az ördögből. Szexmegvonás, növényi alapú táplálkozás, jóga – mindent, de mindent kipróbált. És lám, a harmadik évben az ördögfi már egész konszolidáltan viselkedett. Nyakkendőt hordott, levitte a szemetet, és beállt kreatívnak egy reklámcéghez. Már nem kufircolt félre, nem tűnt el napokra, hanem ült szépen a tündérlány szoknyája mellett, és nézte a meccset. Így éldegéltek.

És egy nap a tündérlány, amint az éjszakában bolyongott munkáját végezve, rátalált egy illuminált állapotban dajdajozó sárkányfiúra. A sárkány egy köztéri szobor tetején ropta a bréket, és közben olyan tüzet hányt, hogy a tündérlány szíve nyomban lángra lobbant. És amint a sárkány éjfekete, izzó szemébe nézett, biztosan tudta, hogy el van veszve…



Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!