Minden egész eltörött

Szerző: Szimpatika
A gyász lélektana és a gyászolók segítése – dr. Pilling János előadása a Kossuth Klubban ma 17:30 és 19 óra között

Bár mindenkinek a gyásza egyedi, a veszteség feldolgozásának mégis vannak általánosíthatóbb jegyei is. Ember voltunkból adódóan érzéseinkben sok hasonlóság is van. Olyan ez, mint az anatómia: miközben látjuk, hogy az emberek mennyire különböznek, mégis lehet anatómiát tanulni.

Erről tart ma előadást dr. Pilling János pszichiáter a Kossuth Klubban a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében. Dr. Pilling János Pszichiáter, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetében dolgozik, ahol orvosi kommunikációt és tanatológiai ismereteket oktat. Szerkesztője és szerzője 12 könyvnek (köztük 7 tankönyvnek), 40 könyvfejezetnek és 19 tanulmánynak. Orvostanhallgatóként a halálközeli élmények (a klinikai halálból visszatért emberek tapasztalatainak) kutatásával foglalkozott. Később a haldokló betegeket gondozó és hozzátartozóikat segítő Magyar Hospice Alapítvány orvosaként dolgozott, majd megszervezőjévé vált a hazai hospice szervezetek együttműködését támogató Magyar Hospice Egyesületnek. Alapítója és 10 éven át elnöke volt a gyászolókat segítő Napfogyatkozás Egyesületnek. Alapítója, szerkesztője volt több szakmai folyóiratnak (Mentálhigiéné és Pszichoszomatika, Kharón, Hospice Hírek).

Előadásának időpontja:   2013. március 19. kedd 17:30.

Cím: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

A belépő ára: 1000 forint.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!