Karácsonyi maraton

2012. 12. 20.
Szerző: Sallai Ervin
Köszöntöm a SportExtra nézőit! Az elmúlt hetekben sokan azt híresztelték, hogy a válságra és a maja világvégére való tekintettel idén elmarad a hagyományos karácsonyi maratoni bevásárlás, de szerencsére nem lett igazuk.

A versenyzők a rajtvonalnál gyülekeznek, várva, hogy elstartoljon a 2012-es országos verseny – népszerű nevén a pláza-ámokfutás. Az élbolyban melegít – ha jól látom – a tavalyi hajmáskéri bajnok. A nagy kérdés, hogy címvédőként képes lesz-e idén is elsőként végezni ebben a nemes küzdelemben. Mert kihívókban nincs hiány.

A start előtti tolongásban ott furakodik a kispesti akciós bevásárlóguru, és Szombathely leggyorsabb nyugdíjasa is beolajozta húzós kiskocsija kerekét. Még néhány feszült pillanat, és a biztonsági őr elfordítja a kulcsot a fotocellás ajtó zárjában. És igen! Megkezdődik a hajsza! Sarkodi Imréné Zalaszentlövőről azonnal az élre tör, és elsőként érkezik a mikuláscsokikhoz. Hihetetlen sebességgel nézi végig a teljes árukínálatot, majd rutinosan dönt egy télapófóliával újracsomagolt húsvéti csokinyúl mellett. A részideje 12 perc, amivel jelenleg az első úgy, hogy még jelentőset spórolt is, de kérdés, hogy a lejárt szavatosságú édesség miatt nem nyújtanak-e be óvást a többiek.

Folytatódik a hajsza. A versenyzők a plazmatévékhez értek bevásárlókocsijukkal. Brükchner László, Mezőkövesdről, már pakolja is a lapostévéket. Jól látom, hogy él a hármat fizet, kettőt kap akcióval? Igen! Kiáll az áruhitel fülkékhez, hogy tízéves részletre vegye meg a full HD televíziókat. A többiek persze elrobognak mellette. A finisben majd kiderül, hogy jó választás volt-e.

És már meg is érkezett az élboly a zokni–nyakkendő részleghez. November végén az angol fogadóirodákban öt az egyhez tették meg a nyakkendőt a zokni ellen, de azt látom, hogy idén mégis a zokni a sláger. Versenyzőink vadul pakolják a norvég mintás akciós zoknit, „hátha valaki beesik” felkiáltással.

És most, ahogy várható volt, a hajmáskéri címvédő, Osztvaldné Máriási Erika elszökik az élbolytól. Egyedül száguld a leértékelt áruk polcai felé. Micsoda vétel: egy huszonöt kilós műmárvány szemüvegtok a nagyapának. Párját ritkítja, hiszen nemcsak színét váltja, ha bedugjuk a konnektorba, de el is zenéli a Mennyből az angyal kezdetű karácsonyi dalocskát. Igaz: mongolul,  de hát akciós, nem?

Mindeközben az üldözők leragadtak a játékrészlegnél. Janklovics Imre fűzfői versenyző éppen egy benzinmotoros távirányítós helikoptert tesz be a kosarába. Kitűnő választás, hogy fog örülni másfél éves lánya! Lassan túl vagyunk a verseny kétharmadán. A résztvevők megállnak egy pillanatra felfrissülni a joghurt-kóstoltató hostessnél, hogy aztán újult erővel folytatódhasson a hajsza.

Kritikus szakaszba érkezett a maraton. A versenyzők túljutottak a kasszán, de vajon sikerül-e túljutniuk az ügynökök hadán? A pilismaróti bajnok egy testcsellel megtéveszti az üdülési jogot áruló kishölgyet, és már lohol is a parkoló felé. Mindenki ilyen könnyedén veszi az akadályokat? Nem, nem. Úgy látom, a zuglói versenyző sajnos fennakadt egy kérdőíves hostessen, így elúsztak a reményei. Vélhetőleg ő már nem szabadul, hiszen a parfümárus és az alapítványi adománygyűjtő is célba vette. Pedig milyen jól teljesített mindeddig...

De figyeljük azokat, akik még eséllyel harcolnak a bajnoki címért. Ők már a finisben vannak. Csak meg kell találniuk a parkolóban a kocsijukat. Nézzük, Grizmanek Sándor nyugalmazott mezőcsáti pénzügyőr vajon emlékszik-e, hogy a mínusz hármas szinten a piros E132-es sorban hagyta az autót? Sajnos nem. A világoskék sor felé vette az útját. Úgy látszik, a tavalyi hajmáskéri  bajnoktól idén sem veheti el senki a trófeát. Kedves nézők, igen: megszületett a végeredmény. Osztvaldné Máriási Erika 6 óra 37 perc alatt országos csúccsal megvásárolta családjának az ajándékokat, így holnap pole pozícióból vághat neki az élelmiszervásárlásnak, amire nagy szüksége is lesz, hiszen elmondása szerint a mákos és diós bejgli mellett vaníliás kiflihez is szüksége lesz alapanyagra. Ennyi volt idén a karácsonyi maraton, köszönöm figyelmüket, jövőre várom önöket is a rajtvonalon.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!