A hal az egyik legegészségesebb élelmiszer
A hal kiváló fehérjeforrás, A-, D-, B1-, B2-, B5-, B12- és E-vitaminokat, valamint kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, rezet és jódot tartalmaz.
A halhús kettős kötésű telítetlen zsírsavakból áll. A telített/telítetlen zsírsavak helytelen aránya a táplálkozásunkban már régóta ismert problémákat okozhat (magas koleszterinszintet, szív- és érrendszeri megbetegedéseket). A helyes arány visszaállításához a szakemberek Omega-3 zsírokban gazdag étrendet javasolnak, amelynek nélkülözhetetlen része a hal is.
Kádi Sándor, a békéscsabai Szamos Vendéglő és Halbolt üzemeltetője elmondta, figyelni kell arra, hogy friss legyen a hal, mert magas víz- és fehérjetartalma miatt könnyen romlik. Ugyanakkor, ha lefagyasztják, és 8-10 nap múlva veszik elő, készítik el, semmilyen károsodás, minőségromlás nem történik. A fagyasztott árut felhasználás előtt egy nappal helyezzük át a hűtőszekrénybe, hogy fokozatosan olvadjon ki. Soha ne olvasszunk ki a halat mikrohullámú sütőben, és ne siettessük a folyamatot vízbe áztatással sem.
Forrás: Békés Megyei Hírlap
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
- Útmutató kismamáknak a genetikai vizsgálatokhoz
- Miért nevetnek a babák?
- Evészavarok megoldókulcsa: a család
- Örökölt mintázatok: nagyszüleink, szüleink sorsát éljük tovább?
- Ábel Anita: „Azért vagyunk, hogy áttörjük a falat”
- Mentális betegségek és a bélflóra: szorosabb a kapcsolat köztük, mint hittük
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!