Ha kirúgott a hámból – a legjobb receptek másnaposság ellen

Szerző: Szimpatika
Talán nincs is olyan felnőtt ember, aki ne küzdött volna már másnapossággal. Egy-egy jól sikerült éjszaka után bizony fáj a fejünk, émelygünk, hányingerünk van és megfogadjuk, hogy soha többé nem keverjük az italokat, és mennyiségüket is mérsékelni fogjuk. Aztán valahogy elfelejtjük a kínos nappalt, és beleesünk ugyanabba a hibába. Másnaposság ellen persze rengeteg népi kúra létezik. Most lássunk néhányat a kevésbé ismertek közül.

Gyógyító Angyal turmix

Egyszerűen elkészíthető turmixital. A Gyógyító Angyal névre keresztelt turmix összetevői: eper, áfonya, banán, sovány joghurt, melyet kevés mézzel és narancslével kell ízesíteni.

A turmixitalnak magas az A-, B6- és C-vitamintartalma, de kalcium, kálium, és béta-karotin is van benne. A C-vitamint és a káliumot az alkohol szinte kimossa a szervezetből, így már önmagában ezek pótlása is javít a helyzeten. A joghurtban található hasznos baktériumok pedig nyugtatólag hatnak a gyomorra. A gyümölcs és a méz természetes cukortartalma növeli a vércukorszintet, melynek alacsony volta felel a fáradtság érzésért.

Guarana tabletta!

A guarana az Amazonas vidékén élő kúszónövény, melynek levelét a brazíliai indiánok évszázadok óta használják természetes élénkítőszerként.  A guarana élénkítő hatása koffeintartalmának köszönhető, így segít elűzni a másnaposság idején jelentkező kimerültséget és fáradtságérzést. A patikákban kapható tablettát az utasításnak megfelelően (sok!) vízzel kell bevenni.

Ginszeng- és gyömbértea

A két természetes és ősi szerből készült teát évszázadok óta használják mindenféle gyomorproblémára és élénkítőszerként. A másnaposságra is kedvező  hatású.  A ginszeng elsődlegesen előzi a fáradtságot, míg a gyömbér a hányingert csökkentve nyugtatja a gyomrot.

Party Smart kapszula

Egyedi gyógynövény formula, amely elsősorban májvédő hatásával büszkélkedhet. De az sem elhanyagolható, hogy enyhíti a másnaposság tüneteit: a fejfájást, gyomorégést, hányingert stb. Mivel gyógynövénykivonatokat tartalmaz, egészséges megoldásnak tekinthető.  A benne lévő gyógynövényekről – andrográfisz, szőlő, indiai egres, cikória, datolya, filantusz – kimutatták, hogy hatékonyan védik a májat, és képesek visszafordítani a mérgező folyamatokat.  Az eredményesség érdekében még *alkoholfogyasztás előtt* kell bevenni a kapszulát.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!