Őszi ser-tepertélés

2012. 11. 10.
Szerző: Sallai Ervin
A Helyőszentpakonyi Békazsigerelő Zrt. vezérigazgatójaként az alábbi lehetőségre hívnám fel a munkavállalók figyelmét. Mint köztudott, anyavállalatunk, a Société Frog Français munkánk nagyrabecsülése jeléül az üzem dolgozóit jutalomkirándulásban részesíti. A korábbi hírekkel ellentétben a buszos utazás célpontja nem a festői Párizs, hanem a müncheni sörfesztivál. Ezzel francia barátaink részint kiválóan ismerték fel a munkatársak valós igényét, részint saját nemzetük helyett az ősi ellenség – a németek – földjére mérnek csapást.

Az utazás programja a következő: péntek este a 10 órás műszakzáráskor a dolgozókat kérjük, sorakozzanak fel az üzem főbejárata előtti részen, ami a múlt heti eltulajdonítás előtt még térkővel volt kirakva. 10 óra 35-re terveink szerint kiszűrjük az indulók közül azokat, akiknek alkoholos befolyásoltsága még lehetővé tette ugyan, hogy a békanyúzó gépsoron pengét cseréljenek, de a mozgó gépjárművön már túl veszélyes lenne ülniük.

Indulás 10 óra 40 perckor. A vacsora elfogyasztása után, 10 óra 43 perckor megállunk pisiszünetre az országút mentén. A sofőr kéri, hogy használja ki mindenki a lehetőséget, mert ezután csak negyedóránként tudunk megállni szükséget végezni és cigarettaszünetet tartani. Kéri továbbá, hogy senki se vizeljen fantás üvegbe úgy, mint tavaly a székely testvérváros-látogatáson, vagy ha mégis, legalább ne tegye vissza a palackot az eredeti italt tartalmazók közé a rekeszbe.

Várhatóan a határ elérésekor hosszabb pihenőt tartunk, ami alatt Norbi Csikós torna DVD-jére mozgathatják át tagjaikat azok, akik úgy érzik, a sok ülésben megmacskásodtak. A megmacskásodottakon természetesen az elgémberedett kollégákat érjük, nem pedig azokat, akik annyira berúgtak, hogy hanyatt fekve játszanak utastársnőik pamutgombolyagával.

Érkezés Münchenbe szombat délben. Vendéglátóink helyispecialitás-ebéddel várnak bennünket. Az ezernyolcszázas évekre visszavezethető hagyományú fehérkolbászt a helyiek általában pereccel és édes mustárral tálalják. Reméljük, ízletesnek találják, és nem sértik meg házigazdáinkat úgy, mint amikor két éve Milánóban lemosták a spagettiről a szószt, és hazulról hozott mákkal fogyasztották.

A gasztronómiai örömök után ellátogatunk a kultúra szentélyébe, a Neue Pinakothekbe, amely nevének magyaros kiejtésével ellentétben nem női nemi szerveket mutat be (azok megtekintésére fakultatív programot indítunk később az est folyamán) – valójában a múzeum neve Új Képtárat jelent magyarul. Biztosak vagyunk abban, hogy kitűnő szórakozást nyújt majd a képtári vizit mindazoknak, akik a „Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val” című falvédőt megvetették az igazgatósággal az ebédlőbe.

Este, mielőtt elfoglalnánk szálláshelyünket a helyi félcsillagos Tote Kakerlake panzióban, közösen szurkolunk az Allianz Arénában az FC Bayern Münchennek. A barcelonás sál mint viselet a hűvös este ellenére ellenjavallt. Rövid nyelvleckeként segítünk: vélt vagy valós bírói tévedés esetén érdemes az „Arschloch” kifejezést skandálni.

A vasárnapot a malátadzsúsz fogyasztásának szenteljük. A szervezők mintegy 60 ezer hektoliter sörrel várják minden évben a fesztivál vendégeit, kérjük, hagyjanak ebből a többi turistának is. Reméljük, jól érzik majd magukat, és legalább feleannyian visszatérnek majd a vasárnap éjféli buszinduláshoz, mint amennyien útra keltünk, hogy a hétfő reggeli munkavégzés zavartalan legyen.

Köszönettel:

Dr. Hrabák Tibor vezérigazgató

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!