Minden laboreredményem jó, biztosan egészséges vagyok?

Szerző: Szimpatika
Az emberek többsége azt gondolja, ha minden laboratóriumi eredményem normális, nem lehet semmi baja. ez azonban csupán egy hiedelem, amely nem mindig egyezik az igazságga
Ha Önnek minden laboreredménye rendben van, valóban jó jel, de a jó eredmény csak a vizsgálatok egy csoportjára vonatkozik, - és ez nem jelent garanciát.


Viszonylag nagy átfedés van az egészséges és a beteg emberek eredményei között, ezért mindig megmarad a lehetősége egy felderítetlen betegségnek. Ahogy az egészséges emberek eredményei közül is néhány kívül eshet a referencia tartományon, ugyanúgy megvan az esély arra is, hogy a beteg emberek egyes vizsgálati eredményei a referencia értéken belül legyenek.

Ha Ön egészséges életmódot folytat, tekintse az eredményeket jó jelnek, és próbálja megtartani. Azonban, ha Ön olyan életmódot folytat, ami veszélyezteti az egészségét, (mint pl. kábítószer- vagy alkoholfogyasztás, vagy nem megfelelő étkezés), a jó eredmények azt jelentik, „eddig még jó”, és a lehetséges következmények még nem jelentkeztek. A jó laboratóriumi eredmények nem igazolják az egészségtelen életmódot! Ha Önnek korábban rossz eredményei voltak, az azt követő normál eredmények jó jelnek számítanak. Az orvos ebben az esetben – esetleg néhány hónappal később – kontroll vizsgálatokat kérhet, hogy megbizonyosodjon a változásról, és kövesse a tendenciát.

www.labtestonline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!