Jövő héten jön a monszun.

2012. 07. 22.
Szerző: Szimpatika
Az erős hidegfront után, a jövő héten felmelegedés és sok csapadék várható. A jövő hét időjárása így foglalható össze: melegedés, esők. Továbbra is változékony marad időjárásunk, a borongós, északon már-már őszies hétvégénk után. Hétfőn átmeneti szünet lehet, majd kedden – egy sekély ciklon hatására – délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső, felhőszakadás, majd szerdán további heves csapadékhullás lehet. Eközben a hőmérséklet fokozatosan emelkedik – visszatérhet a kánikula. Szinte trópusi idő alakulhat ki.

Mint azt tapasztaljuk, egy hullámzó frontrendszer hatására elromlott az idő. A tartósan borongós, csapadékos északnyugati tájakon mindössze 16 fok körül van a maximális hőmérséklet. Erős északnyugati szél lehet, mely erősen rontja hőérzetünket.

Vasárnap este északnyugat felől fel-felszakadozik a felhőzet. Főleg délen és keleten várható eső, záporeső. Az északi szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 22 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

 

Az időkép.hu előrejelzése szerint, a jövő héten monszunra jellemző időjárási helyzet alakul ki hazánkban. Hétfőn többnyire gyengén felhős időre számíthatunk, csak délután növekedhet meg a felhőzet délnyugat felől. Erős lesz az északi szél. 24-30 fokos nyári meleg várható.

Kedden délnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek, a késő esti órákban több helyen kiadós mennyiségű eső zúdulhat le. 29 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán sokfelé, csütörtökön és pénteken is több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Hideg azonban nem lesz, általában 26 és 34 fok közötti maximumokat mérhetünk...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!