Elegem van a hőségből, mikor lesz már vége?

Szerző: Szimpatika
Az időkép.hu előrejelzése szerint ma  tetőzik a kánikula, s igazi hőségre, sok napsütésre van kilátás, de a Dunántúl nyugati részén estefelé zápor, zivatar már előfordulhat. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk lesz a déli-délkeleti szél, a hajnali 16-21°C-ról délutánra 32 és 36°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront előterében a Dunántúlon már szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, de még marad a hőség. Főként a Dunától keletre lesz élénk a délies szél. Pénteken elsősorban a Dunától keletre számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, kissé mérséklődik a nagy meleg. Hétvégén változatosabb, időnként szeles, pár fokkal hűvösebb idő a legvalószínűbb.

Jó hír a nyaralóknak, hogy a Balaton vize Siófoknál 24°C-os. az viszont kevésbé jó, hogy Az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban elérheti az extrém erős fokozatot, már negyed óra alatt leéghetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy az előző napokhoz hasonlóan, csütörtökig a figyelmeztetési értéket meghaladó, extrém UV-B sugárzás várható.


Az időkép. hu előrejelzése szerint a folytatásban is maradhat az igazi nyári hőmérséklet, elszórt zivatarokkal, záporokkal. ennek köszönhetően a maximum napi hőmérséklet visszaesik 30 fok alá, és a következő héten a maihoz hasonló rekkenő hőség már nem várható.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!