Fájdalomterápia lökéshullámmal

Szerző: Szimpatika
Az úgynevezett lökéshullámot ma már korántsem csak a vesekövek ellen vetik be, hiszen az utóbbi években a modern fájdalomterápia alapvető eszközévé vált. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa a terápia működéséről és a hatásosan kezelhető problémákról beszélt.

Alapvető a pontos diagnózis

A mozgásszervi fájdalom számtalan forrásból eredhet, kialakulásához éppúgy hozzájárulhat a mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, mint a megerőltető mozgástevékenység, a sérülés, egy rossz mozdulat, vagy akár a tartós stressz. Az állandósult fájdalom, a porckopás, a mozgásbeszűkülés, az értékelési zavarok mögött az úgynevezett triggerpontok is meghúzódhatnak. Triggereknek nevezzük a tartósan megvastagodott és megrövidült izmokat, amelyek eredője szintén lehet például a lumbágó, egy sportbaleset vagy a túlzott terhelés.

Az eredményes fájdalomcsillapításnak és a probléma okának megszüntetéséhez elengedhetetlen tehát a panaszok pontos behatárolása és a gondos diagnózis. Ennek pedig egy kiterjedt, professzionális vizsgálatra és kikérdezésre kell épülnie.

A lökéshullám öngyógyításra ösztönöz

Lökéshullámok keletkeznek a természetben is, például mennydörgésnél. Ez a jelenség ugyanis nem más, mint egy nagy energiájú, hallható hullám, amelyet a gyógyászatban először a vesekő zúzásához használtak fel. A modern terápia azonban ezeket a mesterségesen létrehozott hullámokat képes más területeken is hasznosítani. Miután ugyanis áthatol a test felszínén – az orvos egy gél felvitele után a megfelelő kezelőfejjel a kijelölt helyre juttatja a hullámot – beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, oldja a triggereket, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét. Ezáltal a kezelések nem csak a fájdalmat csökkentik, de a valódi okot szüntetik meg a sérült szövetek fokozatos regenerálásával.
A terápia eredményessége már néhány kezelés után érezhető, de a teljes kúrához 2-6 kezelésre is szükség lehet.

Széleskörű felhasználás

A lökéshullám-terápiát eredményesen alkalmazzák háti- és nyaki feszültség, gerinceredetű fájdalmak, térd-, csípő-, könyökfájdalmak, vállba, karba sugárzó fájdalmak, meszes váll, sportsérülés esetén, de beválhat sarki és talpi eredetű panaszok, sőt, a szédülés, fejfájás, fülzúgás bizonyos formáinál is.

– A betegek nagy része már 1-2 kezelés után is jelentős fájdalomcsökkenésről, vagy akár a teljes fájdalommentességről számol be, miközben a kiváltó ok maga is gyógyul. A kezelés óriási előnye, hogy nem igényel gyógyszeres támogatást, kivételesen hatékony alternatívája lehet a konzervatív gyógymódoknak, és kockázatmentes – ismerteti dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa. – Minimális mellékhatásokkal, mint kis kipirosodással, duzzanattal lehet számolni, néhányan kissé fájdalmasnak is találhatják a lökéshullámot, de az eredmények ezekben az esetekben is meggyőzőek.

 

www.oxygenmedical.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!