Alapítványi támogatás allergiás gyerekeknek

2012. 03. 11.
Szerző: Szimpatika
Az Allergiamentes Életért Alapítvány és a Budai Allergiaközpont között létrejött együttműködésnek köszönhetően a poratka-allergiás gyermekek kedvezményesen vehetnek igénybe immunterápiás kezelést.

Az allergia népbetegség, mely korra és nemre való tekintet nélkül bárkinél jelentkezhet. A légúti allergiák tünetei jelentkezhetnek szezonálisan, az év egy adott időszakában, de a kellemetlen tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás akár folyamatosan, egész évben is megkeserítheti az életünket. Ez utóbbi típus gyakori megjelenési formája a poratka-allergia, melynek kiváltó oka a háziporatka levegőben szálló, beszáradt széklete. Ez az ürülék az, amit belélegezve, megérintve a jellegzetes allergiás tüneteket kiváltja.

Természetesen léteznek különböző praktikák a lakás poratka-mentesítésére, a teljes elimináció azonban lehetetlen, a betegek tapasztalatai alapján a tünetek a lakáson belül valamilyen mértékben mindig jelentkeznek – magyarázza dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa. A megoldást az immunterápiás kezelés jelenti, melynek segítségével már az első évben jelentős javulásra számíthatnak, majd a 3–5 éven át tartó terápia hatására a tünetek megszűnése várható. A kezelést azonban, melynek költsége évente egyéntől függően 50 ezer–120 ezer forint körüli összeg is lehet, jelenleg az OEP nem támogatja. Erre a problémára kerestünk és találtunk megoldást az Allergiamentes Életért Alapítvány segítségével.

 

Az alapítvány örömmel támogat minden olyan programot, amelynek segítségével az allergiás, asztmás betegek életét megkönnyíthetjük. Különös figyelmet fordítunk a gyerekekre, az előző évben megkezdett „Asztmás-úszás” programunk sikere pedig azt bizonyítja, hogy szükség van a munkánkra, a szülők érdeklődnek és örömmel fogadják a támogatást – mondta el Finfera Maximilián, az Allergiamentes Életért Alapítvány marketing vezetője. Bízunk benne, hogy ez a program is sokak számára jelent segítséget. Az alapítvány az egy éven át tartó program során, minden 18 év alatti gyermek részére, egy doboz immunterápiás készítményt ingyenesen biztosít a kezeléshez.

Az immunterápia megkezdéséhez nélkülözhetetlen az allergia-vizsgálat elvégzése, illetve bizonyos időközönként kontroll vizsgálatokra is szükség van – teszi hozzá Dr. Babai László, a Budai Allergiaközpont igazgatója. Intézményünk éppen ezért további kedvezmények biztosításával szeretne hozzájárulni a gyermekek kezeléséhez. A Budai Allergiaközpontban egy éven át minden 18 év alatti gyermek részére kedvezményes áron végezzük el a poratka allergia kimutatására szolgáló Prick-tesztet, illetve a kontrollvizsgálatokat is. Ez az alapítvány által biztosított közel 17 ezer forintos támogatáson túl további 20 ezer forint körüli megtakarítást jelent a terápia első évében a családok részére.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!