A mosolytervezés tudománya

2012. 03. 04.
Szerző: Szimpatika
Sokan nem mernek önfeledten nevetni, mert elégedetlenek a fogaikkal. Holott nincs olyan rendezetlen, esztétikai hibával rendelkező fogsor, amelyet ne lehetne szebbé, harmonikusabbá varázsolni. A fogak, és ezeken keresztül a mosoly és az arc harmóniájának tökéletesítése ma már megvalósítható különféle speciális esztétikai fogászati, bőrgyógyászati, kozmetológiai beavatkozásokkal. - ismerteti dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical mosolytervező specialistája

Nevetve vonzóbbak vagyunk

Ma már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a nevetés, a boldogság, de legalábbis a pozitív életszemlélet képes „átállítani” az agy reakcióit a minket érő ingerekre. A pozitív lelkiállapotban könnyebben elviseljük, sőt jelentéktelenebbnek látjuk a mindennapok kellemetlenségeit, és a negatív események kiváltotta élettani reakciók sem annyira súlyosak. Ennek hátterében valószínűleg a, a magabiztos mosollyal pozitív képet sugárzunk magunkról, mintegy azt üzenjük: elégedett nevetés hatására felszabaduló endorfin, az úgynevezett boldogsághormon áll. Ráadásul a nevetéssel azt üzenem, hogy jóban vagyok magammal és a világgal. Így pedig sokkal szívesebben közelednek felénk mások is, sőt, vonzóbbnak is tartanak. Ezt támasztják alá a legfrissebb erre vonatkozófelmérések is, amelyek szerint nem létezik olyan dolog, ami vonzóbbá tenne egy nőt, mint a ragyogó mosolya.

Lehet szebb egy mosoly?

Az arc és mosoly harmóniájának megteremtésében fontos szerepet játszik az arc egyes vonásainak összetett elemzése. Az arcformának, szimmetriának, a pupillák távolságának, az ajkak íveltségének figyelembevétele elengedhetetlen egy adott archoz illő mosoly, fogsor megalkotásában

-          . Szóba jöhet a saját fogak minimális korrekciója, de akár komolyabb beavatkozások is, mint a koronák, nagyobb elülső hidak cseréje, készítése- ismerteti dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical mosolytervező specialistája.
A tervezési folyamatban nagy segítséget nyújt egy olyan számítógépes modellező program, melynek képi megjelenítésével, a páciensről készített arcfotók alapján páciens és fogorvos együtt elemezhetik, beszélhetik meg a tervezett átalakításokat, beavatkozásokat, a tervezett mosoly ívét, fogak formáját, stílusát. A vizuális tervezés következtében a végeredmény biztosan és rövidebb idő alatt megszületik, megkímélve pácienst és orvost a hosszas alakítgatásoktól.

A mosolytervezés művészete

Túl rendezetlenül álló fogak esetén szükség van fogszabályzásra is, mely után még mindig szóba jöhet élkorrekció, ha szükséges a fogformák átalakítása. A tönkrement, sokszorosan tömött fogakat nem ritkán már csak a kerámiahéjak tehetik szebbé, esztétikusabbá. Ezek felhelyezése akár tíz évvel is megfiatalíthat egy arcot. Rossz állapotú fogak esetén a kerámiahéjak még védhetik is a megmaradt fog szerkezetét. 
Amennyiben csupán egy kis mosolyszépítést szeretnénk, vagy csupán a frontfogakban lévő töméseket cseréltetnénk esztétikusabbra, a szükséges változtatások előtt érdemes a fogakat kifehéríttetni, hiszen a töméscsere, mosolykorrekció során használt anyagokat a már fehérebb fogszínhez kell kiválasztani.
Fontos, hogy a beavatkozások igény és indokoltság szerint épülhetnek egymásra, mindenki választhat problémájának és pénztárcájának megfelelő megoldást, amely biztosan szebbé, vonzóbbá teszi megjelenését. Ajánlatos arra is figyelni, hogy a fogorvos valóban teljes körűen tájékoztat-e minket a lehetőségekről, megnyugtatóan felvilágosít-e a tervezett beavatkozásokról. Hiszen a tökéletes végeredmény egyik titka az orvos és a páciens együttműködése.

www.oxygenmedical.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!