Hogyan erősítsük az immunrendszerünket?

Szerző: Szimpatika
Míg vannak olyan emberek, akik már attól megbetegszenek, ha megfújja őket a szél, mások az influenzajárvány kellős közepén is kicsattannak az egészségtől. Milyen igazságtalanság! És egyáltalán, hogy lehet ez? Ha erős valakinek az immunrendszere, szervezete képes legyőzni a betegségeket. Ezért fontos tudni, hogy az immunrendszer erősíthető. Azt is eláruljuk, hogyan.

Például

-  Immunerősítő élelmiszerekkel: az avokadó, a fokhagyma, az aole vera és a ginszeng mind immunserkentő hatású.

-   Vitaminokkal: bár a szervezetnek minden vitaminra és ásványi anyagra szüksége van, immunerősítés szempontjából a C- és az A-vitamin a legfontosabb. Előbbiből a paprikában, a csipkebogyóban és a citrusfélékben található sok, utóbbiból a csonthéjasokban, olajos magvakban.

-   Mozgással: már napi 30-60 perc élénk séta vagy torna is javítja az immunrendszer minőségét, és felére csökkenti a betegség kialakulásának veszélyét.

-   Stresszoldással: nyugtató teakeverék fogyasztásával, lazító illóolajos fürdővel, meditációs gyakorlatokkal megszabadulhat az immunrendszerünket gyengítő stressztől.

-  Megfelelő higiénével: a  tisztaság fél egészség. Mosson gyakran és alaposan kezet.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!