Még egy hajó felborulhat?

2012. 01. 23.
Szerző: Novák Péter
Mert a manipuláció egyszerű: az olvasók jelentős része nyilván a drámai cím, az első mondatba sűrített tárgy és esemény, valamint a kapcsolódó vád feltételezésének okán landoltak egy életmódi oldalon, ki tudja, miért ezt priorizálva a közel tizennyolcmillió (!) hasonló találat közül...
Az Én tudja, az ego, de nagyon: a következő tragédia lehetőségének stimuláló élményét kutatva.
Mesék az ördög ölében

– Ahányat csak szeretne! – szól az ördögi hírolvasó a síkképernyős szélesvászonról. – Ha erre van igény, minden napra jut egy tömegkatasztrófa!
– Mi van? Elnézést hozzám beszél?
– Természetesen. A hírekre volt kíváncsi, nem?
– De, de, csak...
– Nézze, a világon rengeteg dolog zajlik egyetlen másodperc leforgása alatt: például tizenegyen születnek, hatan meghalnak. Hát akkor pont ilyesmi ne történne? Tessék választani! Több, mint hétmilliárd emberrel mindig történik valami. Ön azt kapja, amit érdemel... khmm... amit kér! Kér! Bocs, megbotlott a nyelvem. Hehe.
– Végül is...
– Végül is, mondjuk ki! A véres valóság borzongat, elrettent, megdöbbent, felkavar, egy szó, mint száz szórakoztat! Ön ezt keresi; ezt nézi a címlapon, autórádióján automata kutatja a közszolgálati pillanatokat, erre kattint a világhálón, s lám, még a távirányítóval is kaszálja a fojtogató levegőt. Én pedig? A maga alázatos szolgájaként szállítom az árut.
– Szuper! Esetleg – de tényleg, ha úgy belefáradtam, vagy csak megpihennék az "infócunami" áradásában – jó hírek nincsenek?
– Ja kérem, az nem az én reszortom. Reklamáljon odafenn. Élhetetlen...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!