Karácsonyi gondolatok

2011. 12. 24.
Szerző: Szimpatika
A karácsony az egyik legszebb, legemelkedettebb, legbékésebb időszaka az évnek. Kellene, hogy az legyen. S a gyerekek számára az is. Sajnos, a felnőtteknek olykor több a gond, az idegesség, az ünnepek körüli rohangálás, mint az öröm. Hiába határozzák el minden évben, hogy jövőre másként lesz. Néhány gondolat talán segít megnyugodni, és átélni az ünnep örömét.

"Számomra azért nem rossz december 24-én egyedül lenni, mert nagyon elevenen élnek bennem a kapcsolataim, és olyan kimeríthetetlen erőforrást adnak, hogy tudom: ha egyedül vagyok, akkor is azokhoz tartozom, akiket szeretek, és akik szeretnek. A kapcsolatainkat belül hordozzuk, ezért ha nem mosolyog rám éppen senki, vagy egyedül eszem a vacsorámat, akkor is tudom, kikhez tartozom, és azt is, hogy értékes az életem. Ennek a belső meggyőződése elkísér, és megerősít abban, hogy az élet szép."
Pál Feri

 

"A karácsonyi ajándékban szimbolikusan benne van egy darabja a szeretetünknek, a lényünknek. A karácsonyi ajándék valami olyannak az odaadása magunkból, ami nekünk kedves és fontos. Ami hozzánk tartozik, azt átadjuk – és ezzel mintegy átadunk magunkból is egy darabot."
Prof. Dr. Bagdy Emőke

 

"Gyerekkoromban a karácsony meditáció volt, boldogságélmény, amikor egyedül botorkáltam a hóban, fölnéztem az égre, beszívtam a friss levegőt, és úgy éreztem: engem szeret az Isten. Csoda volt nekem akkoriban a karácsony. Most nem az, most elég gondterhelt... árucikkek, vásárlás, főzés... Ezért mindig arra vágyom, hogy este, éjfélkor menjünk el, legyünk egy kicsit a szabadban együtt. Keresem újra azt a régi boldogságélményt. Amikor nem hiányzik semmi. Ez egyfajta lebegés, az önfeledtség állapota. Ha boldog vagyok, akkor nem jut eszembe, hogy mi volt, mi lesz, csak az, ami van. Egy olyan állapot, ahol megszűnik az énem, megszűnnek a félelmeim: hazataláltam."
Müller Péter

 

forrás: www.nyitottakademia.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!