Novemberi népszavazás

2011. 11. 24.
Szerző: Sallai Ervin
Kedves Barátom! Öt igenes népszavazási kezdeményezésemmel azért keresem meg, mert tarthatatlan állapot, hogy a november ilyen kiábrándító hónap legyen. Nyaralni már nem lehet, síelni még nem, túrázni fárasztó, gombászni meg az megy, ugyebár, aki el akarja tenni egy haragosát láb alól.

Legalább valami rendes ünnep lenne!  Mert a mindenszentek–halottak napja–halloween hármas úgy megzavarja az embert, hogy vámpírnak öltözve, töklámpással megy misére, oszt’ csodálkozik, ha a túlbuzgó sekrestyés és az orgonista hölgy (Hofferné Gerlói Piroska ének– technika szakos pedagógus civilben) egy kihegyezett karóval célozza meg a szívét.

Régebben tapsikoltunk még november 7-én, homályos tekintettel tanakodva azon, mit keres novemberben a nagy októberi szocialista forradalom ünnepe, de ma már a nov. 7. finoman szólva sem trendi.


Hogy ne legyen végeláthatatlanul hosszú ez a 30 nap, úgy gondoltam, népszavazást kezdeményezek pár új nemzeti ünnepnap bevezetésére. Íme:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy november másodikán nemzeti ünneppel emlékezzünk meg a panamai függetlenség kikiáltásáról?

Ez a nap lehetne a panamázás napja. A polgárok kézen fogva vonulnának fel a köztisztviselőkkel, mindenki kacsintana, este pedig a megyeszékhelyeken megkoszorúznák az ünnepélyes delegációk a Nagy Népi Nokiás Doboz szobrát.

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy november 12-én a minőségügyi világnap nemzeti ünnep legyen?

A minőség ünnepén bűnbánó hidegburkolók látogatnának vissza megbízóikhoz, elnézést kérve, hogy a felvett előleg ellenére sem fogtak bele lerakni a teraszra a metlachit, és aznap az összes felszolgáló vállalná, hogy nem köp bele a melegítésre visszaküldött babgulyásba.

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy november 16-án a tolerancia napját munkaszüneti nappal ünnepelje az ország?

Való villalakók ölelnék keblükre az összeesküvő anyósokat, együtt menetelnének az utcán a szivárványos felvonulók a fekete pólós kopaszokkal, és az autópálya belső sávjában a marketingmenedzserek is villogás nélkül, mosolyogva lassítanának vissza 190-ről, ha utolérnék a kamiont előző, feketemunkásokat szállító szép korú Opel Kadettet.

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy november 21-én a filozófia napja nemzeti ünnep legyen?

Ha nem, vezesse le döntését a preszókratikus bölcseletekre alapozva, ógörögül.

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy november utolsó péntekét, a „ne vásárolj semmit” napot nemzeti ünnepként üljük meg?

Ezen a napon zárva lennének a hipermarketek, így nem lehetne egyszerre hatvan lapostévén izgulni Berényi Miklós egészségéért. Reggel a sarki kisbolt előtt nem állnának csavaros kifliből kortyolgató munkások, és tizenkettes kiszerelésű óvszercsomagot sem vehetnénk a pénteki buliba indulva – ezáltal ünnepélyes keretek között megoldódna a népszaporulat kérdése is.

Remélem, támogatja öt igenes népszavazásomat. Találkozunk a szavazófülkékben, Isten véled bús november!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!