Kövér vagyok, na és?!

Szerző: Szimpatika
Súlyos harcot vív a kilókkal egy amerikai nő, ám nem a szokásos irányban: lefogyás helyett hizlalja magát, hogy ő lehessen a világ legkövérebb hölgye.

Bár már most sem széllel bélelt a 32 éves Susanne Eman, mivel 3 mázsa 30 kiló, még nagyon sokat kell magára szednie, hogy elérje álomsúlyát, a 730 kilót, amivel rekordot döntene. Orvosai hiába próbálják lebeszélni és magyarázzák neki, hogy az életével játszik, Eman hajthatatlan.
"Minél testesebb vagyok, annál jobban érzem magam a bőrömben, magabiztosabbnak és szexibbnek. Miért ne tágítanám a korlátokat, és próbálnám ki, hogy mennyire lehetek kövér, miközben egészséges maradok?" – idézte a nőt a brit Metro újság.


Eman akár egytonnásra is felhizlalná magát, ha lehetne. A két gyerekét egyedül nevelő arizonai nő naponta 20 ezer kalóriányi étket kebelez magába, mégsem kövéredik sebesen. Már 10 éve hízókúrázik, de még mindig 4 mázsa választja el álmától, azaz több mint kétszeresre kellene dagadnia. Nála a nagybevásárlás hatalmas és hosszadalmas: egy teljes nap megy rá, igaz, havonta csak egyszer megy el a közeli nagyáruházba 16 és 12 éves fiaival. 8 órán át pakolnak tele 6 bevásárlókocsit. 
Bár orvosai szerint orosz rulettet játszik magával, leleteinek eredményei nem kórosak – egyelőre.  "Már elrendeztem, hogy ha lebetegednék, a nővérem viseli gondját a gyerekeimnek" – mondta a sajtónak.

A rengő csípő, a lógó has és a kerek comb tulajdonképpen takarékbetét. A túlélés záloga olyan éghajlaton, ahol gyakori az éhínség: az ilyen égtájakon a szülők, és főként az anya hájrétegétől függ az utódok túlélése. A hiba belénk van kódolva, mégpedig genetikailag – állítják a szakemberek. A legújabb kutatások szerint ugyanis mi azoknak a szerencsés előembereknek vagyunk a leszármazottai, akik hetven-nyolcvanezer évvel ezelőtt azért élték túl az éhínséget, mert a génjeik takarékoskodtak az energiával. Az energiatakarékos triptigén  a lehető legkevesebb kalóriát használja fűtésünkre, és szorgos gazdaasszonyként elraktározza a fölösleget. Az ilyen génnel rendelkező többség – ők adják az emberiség nagyobb hányadát – mindig fázik, irtózik a huzattól, és ha lehetne, sohasem nyitna ablakot. A szerencsés sovány  kisebbség az egyedfejlődés csodája,  ők az állandóan izgő-mozgó, télen is nyitott blúznyakkal járó, karcsú csodák, akik ráadásul annyit esznek, amennyit csak akarnak.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!