Rákgyógyító patkónyelv gomba

2011. 08. 03.
Szerző: Szimpatika
A gyógygombakivonatok gyógyító hatását nem csak népgyógyászati tapasztalatok, hanem klinikai kísérletek is igazolják. Ezek között találhatóak komoly, placebo kontrollált, kettős vak klinikai kísérletek is.
Varga Gábor, a Münchenben élő közgazdász, hatóanyag-kutató kisfia gyógyítása miatt kezdte el kutatni azokat a gyógygombákból és egyéb növényekből származó, egykor ismert, mára elfeledett hatóanyagokat, amelyek például alkalmasak a test saját őssejtjeinek aktiválására is.


Mint például a Patkónyelv nevű gomba, amely egy fán élő, rendkívül ritka, és ezért rendkívül értékes és drága gomba. Hatóanyagai hatásosnak bizonyultak laboratóriumi és állatkísérletekben. A Patkónyelv-kivonat a legdrágább és a legnagyobb hatású rákellenes hatóanyag. A név a gomba formájára utal. A tudományos szakirodalom a gomba hatóanyagainak fogyasztásával összefüggésbe hozható gyakori spontán tumor regressziókról, vagyis a tumor teljes vagy részleges visszahúzódásról számol be. Ezeket a váratlan tumorzsugorodásokat elsősorban prosztata-, máj-, tüdő- és fejtumorok, illetve áttétek esetében tapasztalták. A gomba hatóanyagai hatásosnak bizonyultak laboratóriumi és állatkísérletekben: sok más jótékony hatásuk mellett bizonyos idegrendszeri, bőr és szájüregi ráksejtek elpusztításában, illetve az áttétképződések gátlásában. A gombák hatóanyagai többek között gátolják a tumorsejtek vérellátását, gátolva ezzel a tumorsejtek terjedését, illetve fokozzák bizonyos immunsejtek tumorellenes aktivitását. A hatóanyagoknak megfigyelték még gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, allergiás tüneteket enyhítő, májvédő, antibakteriális, a gyomor nyálkahártyáját védő, ízületi gyulladást enyhítő és antioxidáns hatását is. Egyes szakirodalmi adatok arra engednek következtetni, hogy a Patkónyelv hatóanyagai tumorellenes hatásukat tekintve jelentősen felülmúlhatják az összes élő szervezetben tudományos igénnyel megvizsgált polysaccharidot, beleértve más gombakivonatok, illetve nem gomba eredetű kivonatok béta-D-glukánjait. Talán ennek köszönhető, hogy a gombát igen rövid idő alatt elkezdték az egyik tengerentúli országban tumorellenes gyógyszerként használni.

forrás: Varga Gábor előadása

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!