Egy új sport, amely húsz perc alatt 400 kalóriát éget el

2011. 05. 25.
Szerző: Szimpatika
Olyan új sportszert dobtak piacra Amerikában, amely mindössze 20 perc alatt képes 400 kalóriát elégetni, és egy teljes testet átmozgató edzésprogramot biztosítani – legalábbis gyártói ezt ígérik. A Ripcore FX sportkötél bármilyen fix rúdhoz rögzíthető sportszer, amelyet különböző irányokba mozgatva más-más izmainkat mozgathatjuk át. Tulajdonképpen egy flexibilis bot, ami egy 3,5 méter hosszúságú "sportkábelhez" csatlakozik, a kábel pedig egy cölöphöz, vagy akár egy falba fúrt, jó teherbírású kampóhoz.
A fitness-piac félévente dobja ki az újabbnál-újabb termékeket, amik közül néhány tényleg hatékony. Különösképpen ezt tartják a szakemberek egy most megjelent eszközről, amivel állítólag nem csak látványos eredményeket lehet elérni, de nincs szükség egy fél edzőteremnek megfelelő eszközhalomra, csak erre az egyre.

Mert ahhoz, hogy a felsőtestet, a törzsünket stabilan tudjuk tartani az ellenállással szemben, minden izmunkat bevonjuk a mozdulatokba. Egyszerre dolgoznak a karizmok, a has, a törzs, a fenék, láb, a vádli egyszóval testünk minden izma, ezzel fenntartjuk az egyensúlyi helyzetet, ami azt eredményezi, hogy háromszor több zsírt égetünk a normál edzéshez képest. A szokásos edzésprogramok általában kardio edzéssel kezdődnek, amelyeket súlyokkal végzett gyakorlatok követnek. Az új sporteszköz viszont azt ígéri, erre nincs szükség a használata során, mivel úgy tervezték, hogy a csapatsportok során végzett mozgásnak, illetve a nagyon intenzív edzéseknek megfelelő fizikai igénybevételt biztosítsa. Az ötletes sportszerrel ugyanúgy koncentrálhatunk egyes izomcsoportokra, mint a hagyományos edzésmódszerek révén, de a megoldásnak köszönhetően ilyenkor is további izomcsoportokat is mozgatunk – ennek köszönhető, hogy olyan rövid idő alatt annyi kalóriát lehetséges elégetni ezzel a módszerrel.
Másra nincs is szükségünk, leszámítva persze egy kényelmes edzőcuccot, és kezdődhet is a Ripcore FX-féle edzés.

medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!