A világ legstresszesebb munkája

2011. 05. 24.
Szerző: Szimpatika
A mostani, válságokkal teli időkben meglehetősen nehéz munkát találni – sokaknak talán éppen azért is, mert olyan nehéz új munkahelyet találni, még nehezebb feladat a munkával járó stresszt kezelni.
Egy internetes álláskereső portál felmérése alapján összeállították a legtöbb és a legkevesebb stresszel együtt járó munkahelyeket. A CareerCast felmérése lapján a munkavállalók 70%-a állítja, hogy a munkája stresszt okoz, míg a megkérdezettek közel fele a munkahelye stabilitása miatt aggódik. Sok munkavállaló amiatt panaszkodott, hogy a munkáltatója nem fordít elegendő figyelmet arra, hogy a dolgozók egy egészséges egyensúlyt alakítsanak ki a munkájuk és a szabadidejük között.

A 2011-es stressz-lista élén a polgári repülőgépeket vezető pilóták állnak, de az évi 100.000 dollárt is meghaladó fizetésük némileg kárpótolja őket. A pilóták után médiában dolgozó emberek következnek a listán. A médián belül a közkapcsolati felelősök feladatköre a legstresszesebb, továbbá a hírközlőké és a fotóriportereké, akik veszélyes helyeken dolgoznak. Ugyancsak feszült a cégvezetőknek, a reklámügynökségek irányítóinak és az építészeknek a munkája. A feszültségmentes munkák toplistájára kerültek további egészségügyi szakmák, főként a dietetikus és a fülorvos. A nyugodalmas állások között van a számítógépes programozás és a matematikusi munka is.
A CareerCast felmérése külön foglalkozik a szellemi és fizikai munkákkal. A fizikai munkák közül a tűzoltók, a rendőrök és a börtönőrök munkája jár a legtöbb feszültséggel. Stresszmentes állásnak számít ugyanakkor könyvkötészettel, fényképelőhívással vagy hangszerjavítással foglalkozni.

forrás: medipress

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!