Mitől fél a férfi az ágyban?

2011. 04. 04.
Szerző: Szimpatika
Egy New York-i kutató negyven antropológus hallgatója agyát vizsgálta. Kiderült, hogy a férfiak homloklebenyében, mely terület a szexuális vonzalomért és a képi befogadásért felelős, bizonyos ingerek hatására (pl: egy szép nő látványa vagy illata) aktivizálódnak az idegsejtek. Egyszerűbben szólva a pasik már egy jó nő látványától is beindulnak. Nem biztos azonban, hogy el is jutnak az ágyig. Az ösztönök kiélését ugyanis sokféle szorongás gátolja.
Tíz serdülő fiú közül kilenc aggódva figyeli bontakozó férfiasságának ágaskodó jeleit. A strandokon és uszodákban a kamasz fiúk előszeretettel hordanak bőre szabott, a fütyi működését és méreteit elrejtő fürdőnadrágot. A zuhanyozóban lopva vizsgálják a többieket, s gondolataik egyre csak a tárgy körül keringenek.

Alig találni olyan kamaszt, aki saját méreteivel elégedett. Néhányan túlságosan nagynak, szófogadatlannak, és lelkük mélyén csúnyának tartják zabolázhatatlan szervüket. Míg mások éppenséggel satnyának, elhanyagolhatónak érzik azt. Hogy végül megbékélnek-e saját testükkel, sok mindenen múlik. Legfőképpen az első intim kapcsolaton.

A félénk, nehezen megközelíthető férfiak bizalmatlanságának okát könnyű korábbi elrontott, kudarcokkal terhes kapcsolataiban megtalálni. A rossz emlékeket, a korábbi kudarcok miatti szorongást persze le lehet győzni. A szerelmet éppen úgy, mint minden mást a világon, tanulni és gyakorolni kell. Ha fejlődésének bármelyik állomásán sérelem, megaláztatás, sikertelenség éri, annak komoly szorongásos következményei lehetnek. Minden pasi szeretné nyújtani minden percét a szerelemnek, megtízszerezni az együtt töltött időt. És ismételni újra. Ez azonban nem mindig sikerül. S a férfi bizony fél a gondolattól, hogy ágybéli teljesítményével partnere nem lesz elégedett. A túlságosan rövidre sikeredett ölelésektől a legtöbb férfi retteg. A kérdés ma is tabu. Alig ha van olyan apa a világon, aki kamaszodó fiának tanácsokat adna, hogyan lehet a várva várt szerelmi együttlétet nyújtani. Olyan dolog ez, amit valószínűleg minden hímneműnek saját tapasztalatából kell megtanulnia. Az emiatt érzett a szorongás pedig nem tesz jót együttlétnek. A nő segítségére is szükség van.

Vannak aztán olyan mondatok is, melyektől minden pasas retteg. Melyek ezek? Nem is tetszem neked, mondja a nő, ha kedvese nem áll készenlétben azonnal. Mert nem szeretsz, biztosan van valakid, ismételgeti a féltékeny nő. Ezeketől a mondatoktól a legtöbb férfinak elmegy a kedve az egésztől. Legalább is vágya, teljesítménye csökken.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!