Az egyéjszakás kalandok haszna

2011. 03. 15.
Szerző: Szimpatika
Elterjedt az a vélekedés, hogy az egyéjszakás kaland valami bűnös, titkolnivaló, elítélendő dolog. Olyasmi, amire főként a pasik hajtanak. De biztos ez? Az egyéjszakás kalandokhoz éppen úgy, mint bármilyen más kapcsolathoz két ember kell. Egy férfi meg egy nő. Rendszerint...
A szexológusok azt állítják, hogy a női fantáziák között gyakran szerepel a "szex egy idegen férfival" tartalmú álmodozás. Felmérések szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy az ilyesféle kaland bárkivel előfordulhat, és nagyon is kellemes. A szakemberek szerint a kalandból mindenki csak profitálhat. Egy ilyen éjszakán megismerheti saját, addig rejtett képességeit, és ledobhatja a megszokás bilincseit. A szex idegennel már csak azért is izgatóbb, mert ilyenkor mindkét fél azon van, hogy a legtöbbet adja magából, és a legtöbbet kapja a másiktól is. Ha nincs lelkiismeret-furdalás, de van óvszer, fék nem „lassítja" az élvezetet. Az egyéjszakás szeretővel új élményt lehet szerezni a testről, az ölelkezés technikájáról és sokkal többet meg lehet tenni, mint a megszokott partnerrel. Az a tudat, hogy az egész csak erre az egyetlen éjszakára korlátozódik, oldja a gátlásokat, a görcsöket.

Egy ilyen váratlanul, hirtelen feltámadó vonzalom és kaland sok addig érzelmileg elszigetelt, magába roskadt embert ébresztett rá arra: másképp is lehet élni. Egy ilyen őrült éjszaka felráz, felébreszt. Azonban csak akkor, ha a flört nem fordul szerelembe. Az egyéjszakás kaland egyfajta sokkterápia, amely már nem egy megszürkült kapcsolatot, házasságot hozott helyre. A következmény azonban kétesélyes. Lehet akár pozitív is. Mikor? Akkor, ha a tartós partnerkapcsolatban csak arról van szó, hogy a benne élők elszürkültek, megfáradtak egy kissé. Amikor felbukkan egy vetélytárs, a megunt partner felértékelődik.

Viszont az sincs kizárva, hogy egy ilyen éjszakán felfedezzük, mással mennyivel jobban érezzük magunkat.  És az első gondolatunk az, hogy folytatni kéne. De vajon mit gondol a másik? Mi van, ha ő „csak ennyit akart", és reggel az első kérdése az lesz, hívhatok neked egy taxit?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!