Flört, a szerelem előszobája

2011. 02. 19.
Szerző: Szimpatika
Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni.
Unalmas értekezlet. Gondolataid mindenhol járnak, csak az irodában nem. Kavarognak, csapongnak, képtelen vagy összeszedni őket. Csak lenne már vége, gondolod, amikor a belép az új marketingigazgató. Barnán, ezer foggal mosolyogva. Mint a villám, hasít a látvány érzékeidbe. Hirtelen rengeteg megvalósításra váró ötleted támad. Önkéntelenül kihúzod magad, babrálni kezdesz a hajaddal. Még nem akarsz semmit, hiszen azt sem tudod, kicsoda. Nős? Éppen másvalakibe szerelmes? Még eszed ágába sincs kikezdeni vele. Tested azonban már jelez. Tág, csillogó pupilláid látványa szinte tudat alatt, szavak nélkül közvetíti felé az üzenetet: érdekelsz. Az értekezlet hirtelen nagyon fontossá válik, s te jól érzed magad. Ne ellenkezz. Az érzés úgyis erősebb. Nézz egyenesen a szemébe! Aztán majd csak lesz valahogy.

Bár a mai rohanó, lényegre törő, szingli világban látszólag az egyszerű, "nálam vagy nálad..." kezdetű mondatra egyszerűsödött az ismerkedés, ám titkon minden nő vágyik kipróbálni a csábításnak ezt a következmények nélküli módját. És persze minden pasi imádja, ha megpróbálják elvarázsolni. Játszma ez, amelyet a legtöbb nő ösztönösen is jól csinál. A flört megemeli vérünkben a boldogsághormonok szintjét, arcunkra kellemes pírt varázsol, bőrünk tónusa teltebb lesz, teljesítményünk megsokszorozódik.

A flört önbizalmat ad, feltölt energiával, kiteljesít. Bár nem az a célja, mégis előfordul, hogy egy könnyed flörtből hosszú, tartós kapcsolat, házasság születik. A flört lehetőség, ígéret, vágyfokozás. Még nincs benne testiség, csak annak ígérete. Nem bűn, de izgalom. A flört testbeszéd. Amikor flörtölsz, testtartásod megváltozik, pupillád kitágul, légzésed szaporább lesz, bőröd illata is megváltozik. Ha tetszik neked egy pasi, testedben olyan biokémiai változások történnek, melyeket biztosan érzékel a másik. Tegyük fel, visszanéz. Te persze azonnal elkapod róla a tekinteted. Hiszen csak véletlenül felejtetted rajta a szemed, mondja a mozdulatod. Kis zavart máshová nézés ilyenkor jól jön. Hiszen ismered a játék szabályait. Most ő jön. Te úgy sem nézel rá még egyszer, csak azért se. Folytassa ő! És persze folytatja is. Érzed a bőrödön, hogy rád néz, de még vársz. Hadd nézzen! Szerencsére kisminkelted magad, a világoskék pulóvered is jól megy a szemed színéhez, hajadba túrsz hát. Mellesleg megigazítod a szoknyát, mert felcsúszott. Naná, hogy néz. Csak nehogy abbahagyja. Kis bíztatás nem árthat. Csöppnyi mosoly, épp csak olyan átsuhanó, talán nem is mosoly, csak valami derű. Pontosan adagolható. Ennek a fontos és a végtelenül egyszerű kommunikációs technikának, a félmosolynak felmérhetetlen ereje van. Azt közvetíti, hogy jól érezzük magunkat. Azt üzeni, hogy lehet belőle igazi mosoly, sőt nevetés is. Vagy durcás, megsértődős "nem érdekelsz" mozdulat. Attól függ. Tőle függ. A labda az ő térfelén van. 
Ezt ő is érzi. Tekintete arcodon marad, aztán végigkúszik a pulóvered dombjain, derekadig és tovább. Érzed a lábad ujjaiban is a zsibbadást. Szóval tetszem neki, gondolod. Ideje mosolyogni. S persze figyelni. Bólintani, hogy érted, felkapni a beszéd fonalát. Egy "pontosan így gondolom..." kezdetű közbeszólás éppen elég. Talán egy kérdés még: "kifejtené esetleg részletesebben?" Ezt imádják. Nincs férfi, ki ellen tudna állni annak, ha a szép nő figyel rá. Issza a szavait. Nem született egyetlen hímnemű se a földre, aki észrevenné, hogy csapdába sétált. Hiszen a nő számára nem az a fontos, amit mond. Sokkal inkább az, ahogyan mondja, és persze legfőképpen az, hogy ő mondja. A pasi, aki tetszik nekünk. Ha a flört ebbe a stádiumba eljutott, nyert ügyed van. Szemed színe, vállad íve, homlokodba hulló tincse a hajadnak varázsszer. Nem tudja többé elfelejteni. Biztos lehetsz benne, hogy az elkövetkező napokban mindig talál majd okot, ügyet, elintéznivalót, ami miatt benyit az irodába. Szívesebben mész be ezentúl a munkahelyedre, mert várod a találkozást. És összefuttok majd a folyosón, meg a büfében. Eldöntheted, lesz e tovább. Mert a flörtben éppen az a nagyszerű, hogy nem kötelez semmire. Lehet belőle barátság, munkakapcsolat, de lehet belőle szerelem is.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!