A leggyakoribb szexproblémák

2011. 01. 17.
Szerző: Szimpatika
Szexológusok a megmondhatói, hogy nem olyan ritka probléma ez, mint azt az érintettek gondolják. Miként olykor sokkal könnyebben is orvosolható, mintsem azt hinnénk.
Merevedési zavarról akkor beszélünk, ha az együttléthez szükséges erekció nem jön létre, nem kellő fokú, vagy nem tart kellő ideig.
A probléma a 40 év feletti férfiak több mint felét érinti. Előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladtával egyre nő. Bármi okozza is a jelenséget, a merevedési zavar minden férfi számára megsemmisítő hatású. A kudarc szégyenérzetet és aggodalmat vált ki, amely a későbbiekben gátja lehet az örömteli együttlétnek.
A merevedési zavart sok minden kiválthatja: sikertelenség, stressz, érzelmi válság, kisebbrendűségi komplexus. De merevedési zavart okozhat a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések is. Könnyen lehet, hogy az erekciós probléma már jóval a szóban forgó betegség súlyossá válása előtt kialakul, ezzel mintegy figyelmeztetve a szervezetben zajló káros folyamatokra.
A potenciazavar emellett gyakran a helytelen életmód következménye. A túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás és a túlsúly szintén kiválthatja, akárcsak bizonyos gyógyszerek (vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok) mellékhatása is lehet. A gyógyulás felé vezető úton az első lépés a probléma elismerése. A szakember különféle vizsgálatok segítségével meg tudja állapítani, hogy mi okozza a zavart, és ennek megfelelően javasol terápiát. A modern gyógyszerek egyre kevesebb mellékhatással és egyre jobb eredménnyel tudják megszüntetni a merevedési zavart. Ha pedig valamilyen más betegség áll a probléma hátterében, annak kezelése folytán az általa okozott potenciazavar is megszűnik.

A nőknél a leggyakoribb szexuális probléma az orgazmus ismételt elmaradása. Bár egy kiegyensúlyozott szexuális kapcsolatban egyáltalán nem szükséges az, hogy minden együttlét orgazmussal érjen véget, ennek ismételt és állandó elmaradása a nő testi-lelki egészségére ártalmas lehet. A nemi izgalom hatására ugyanis a női nemi szervben ugyanolyan vérbőség keletkezik, mint a férfiéban, s ha a kielégítetlenség állandó, a nemi szerv vérbősége gyakori vagy krónikus lesz, ami lelki zavarok, idegesség, nyugtalanság, ismétlődő és kínzó fejfájások mellett hasi panaszokat, fájdalmakat, menstruációs zavarokat okozhat.
Ezért a házastársak, illetve partnerek között, ha a nő részéről felmerül a kielégítetlenség problémája, tisztázni kell a zavar okát, amely leggyakrabban a férfi tapasztalatlanságában, figyelmetlenségében vagy önzésében keresendő.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!