Megsarcolják a gyógyszerészeti cégeket is

2010. 12. 28.
Szerző: Szimpatika
Az OEP 57 milliárddal több bevételre tesz szert 2011-ben, legalábbis a tervek szerint.
Öt százalékkal nőtt az idén az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszertámogatásra fordított kiadása az előző évihez képest, a kassza előirányzata 300 milliárd forint volt – írja a Világgazdaság.

A gyógyszerkassza úgy kivánja elérni, hogy ne fogyasszunk túl sok gyógyszert, hogy bizonyos szerekre kvótát vezetett be. Ha ezt túllépik a cégek, abban az esetben fizetniük kell a gyógyszerkassza számára. A várható bevétel 17 milliárd forint körül alakul.  A gyógyszeripari cégek is kénytelen különadót fizetni a támogatott gyógyszerek forgalma után. A tervezetett 40 milliárd, így a 300 milliárdos előzetes irányzat 57 milliárddal fog nőni.

Az orvosok számára az OEP új ösztönző programot vezet be, mely alapján az orvosok a költséghetékonyabb gyógyszereket részesítik majd előnybe a tervek szerint. Jelenleg annak az orvosnak, aki túl drága gyógyszereket írt fel, saját költségén továbbképzésen kellett részt vennie.

A gyógyszertámogatási rendszer új szabályozását a Semmelweis-terv tartalmazza.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!