Gyógyító ételeink

2010. 12. 23.
Szerző: D.K.
A csicsóka igazi nagyágyú,  bár csak most kezdik újra felfedezni a gasztrobloggerek és az egészség hívei.
A csicsóka Észak-Amerikában őshonos, nálunk is évszázadok óta ismert, évelő növény, melyet a cukorbetegek burgonyájának is neveznek. Inzulintartalma miatt ugyanis azonnal hasznosítja a szervezet, miközben alig okoz vércukor-emelkedést.

Jelentős mennyiségben található benne a kálium, kalcium, vas, magnézium és foszfor. B1-, B2-, B3- és C-vitamint, valamint esszenciális aminosavakat tartalmaz. Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, véd az érelmeszesedés, szívinfarktus ellen. Gyógyítja a köszvényt, javítja a májfunkciókat, segít a húgykő és vesekő oldásában.

Nyersen, vékonyan meghámozva és a retekhez hasonlóan felszeletelve vajas kenyérrel, vagy bármilyen más szendviccsel fogyasztva kiváló. De lereszelve, almával, céklával, sárgarépával keverve remek, friss saláta készíthető belőle.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!