Az inzulin ünnepe

2010. 11. 14.
Szerző: Szimpatika
Ma van a Nemzetközi Diabétesz Világnap. Amíg minket vagy közeli hozzátartozónkat, barátunkat nem érinti ez a betegség, nem sokat foglalkozunk vele.
Pedig érdemes lenne. A világban a 2-es típusú cukorbetegség járványszerűen terjed, főleg a jóléti társadalmakban. A napot 1991 óta rendezik meg  Sir Frederic Banting az inzulin felfedezőjének születésnapján.

Jelenleg hazánkban 700 ezer diabéteszes beteg van, de a  nem diagnosztizáltak száma ennél jóval magasabb. Pedig a betegség egy egyszerű vérvétellel kiszűrhető lenne- amit számos patikában is elvégeznek. A betegség 5-10 év alatt képes súlyos betegségeket okozni, a vakság, a veseelégtelenség, a stroke mind az érrendszer beszűkülésével függnek össze.

A betegség logója egy kék kör szerepel, a tervek szerint több mint 800 épületet világítanak meg kék fénnyel a mai napon, az egész világon. Nálunk sajnos még nem, de rendezvényekre még el lehet látogatni.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány idén is megrendezi  az ingyenes családi egészségnapját, az Egy csepp Világnapot!. A helyszín pedig a SYMA Rendezvényközpont.

A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a családok figyelmét az egészséges életmódra. A látogatók felvilágosítást kaphatnak az emberek millióit érintő betegségekről, például a diabéteszről, a vérnyomásproblémákról, a magas koleszterinszint veszélyeiről és egyéb érrendszeri betegségekről, valamint a mozgás és a megfelelő táplálkozás fontosságáról.

A változatos szűrések mellett számos koncert, előadás, gyermekprogram színesíti a rendezvényt. A látogatók találkozhatnak sztárvendégekkel, részt vehetnek különböző foglalkozásokon, megismerhetik az egyes kiállítók kínálatát és még nagy értékű ajándékokhoz is juthatnak!




Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!