Új reménysugár a túlsúlyosoknak

2010. 11. 01.
Szerző: Szimpatika
Új gyógyszer tűnhet fel a fogyasztószerek piacán, ha az amerikai Gyógyszerengedélyezési Hivatal rábólint.
Az FDA elutasította az egyik legígéretesebb fogyasztószernek kikiáltott Qnexa forgalomba hozatali engedély kérelmét. A döntés oka, hogy az Gyógyszerengedélyezési Hivatal meg akar bizonyosodni a szer kardio-vaszkuáris kockázatairól, illetve szeretné tudni,  hogy a gyógyszer hogyan befolyásolja a nők teherbeesési képességét. A Gyógyszerengedélyezési hivatal nem igényelt több klinikai tesztet, így a cég a terveik szerint hat héten belül benyújtja a kért iratokat.

A Vivus Inc. az egyik azon három kis gyógyszergyár közül, mely azért versenyzik, hogy az ő fogyókúrás gyógyszerét hagyja jóvá a FDA. A Qnexa eredményei kecsegtetőek, mert a klinikai szakaszban jó eredményeket értek el használatával. A páciensek átlagosan testsúlyuk 10 százalékát veszítették el, ami jobb mint a piacon fellelhető egyéb fogyasztószerek eredménye.

A szakértők 10:6 arányban nem engedélyezték a szer forgalomba hozatalát az olyan lehetséges mellékhatások miatt mint az öngyilkos gondolatok, szívdobogás, memóriazavar. A fogyasztó szerek piacán a legtöbb gyógyszert amiatt utasították el, mert rendkívül sok mellékhatással rendelkeznek.

AZ FDA attól  is fél, hogy a szer hosszú távú mellékhatásai nem ismertek, mert a szert szedőket csak két éve figyelik meg. A szer hatásos, de a páciensek 40 százaléka szembesül mellékhatásokkal.
A  fogyasztószerek egy része amfetamin származék (nem drog) - lényegében izgatószerek, melyek szívrohamot vagy aritmiát okozhatnak. Ennek ellenére fontos lenne egy megbízható szer, mert a túlsúlyosság járványszerűen nő, mely szívbetegséghez és cukorbetegséghez vezet.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!